Tips inför flytt och magasinering

Behöver du flytthjälp? Vi rekommenderar…

Antikexpressen samarbetar med ledande antikvitets- och auktionsfirmor i landet och har därför erfarenhet av omsorgsfull och varsam hantering av flyttgods. Många av våra kunder har gett oss bra rekomendationer och vi kan därför rekommendera företaget. Ring dem gärna direkt för prisuppgifter och mer information Ring 08-99 11 77

Flyttips

  • Sänd flyttkort till tidningar, medlemsregister, släkt och vänner. Beställ eftersändning av post. Beställ flytt av telefon. Ordna sophämtning, grovsopor mm.Ta själv hand om värdehandlingar, smycken, etc. Planera städning, packa inte ner städutrustningen. Planera mathållningen under flyttdagarna.
  • Samla mindre speglar och tavlor stående i en flyttkartong. Packa så tätt du kan lämna kartongen öppen och tejpa ihop flikarna. Montera av lampskärmar. Tejpa fast sladdar. Har du glaskupor så packa dessa separat med makulatur i en kartong.
  • Porslin: I flyttkartongens botten lägger du makulatur. Tallrikar och fat packas med makulatur mellan varje. Efter 6-8 stycken gör ett omslag med flera ark makulatur.Packa tallrikar och fat stående i kartongens botten. Lägg makulatur mellan ”våningarna”. packa koppar och porslinskärl med makulatur. Lätta saker överst i kartongen, tex. plastkärl.
  • Bokhyllan: Töm alltid hyllor och lådhurtsar inför transporten samt om möjligt lås. Är ben och skåp löstagbara skruva isär dessa.Kom ihåg var du packar nycklar och beslag till möblerna. OBS! Om du lämnar nycklar i låsen är det lätt att dessa går av eller försvinner i transporten.

Tips! Hur skall jag utnyttja utrymmet i mitt förråd optimalt?

  • Räkna i kubikmeter istället för kvadratmeter,eftersom du effektivt kan utnyttja höjden i våra förråd på cirka 3 meter .
  • Längden (m) x Bredden (m) x Höjden (m)  = Kubikmeter (m³)
  • Utnyttja ytan effektivt och spara pengar. Oftast behöver man inte så mycket yta som man tror.